Dr. Pálinkás Éva

Ajánlatot kérek

Dr. Pálinkás Éva

6000 Kecskemét, Piaristák tere 7. 1/107.

Web: medicalsales.hu/dr-palinkas-eva

Telefon: +36 (70) 369 1007

E-mail: messac@freemail.hu

Nyitvatartás

Rendelési idő:
Hétfő: 16.00-18.00

Beszélt nyelvek

magyar
angol
német

Elfogadunk

Készpénz

Mivel foglalkozik a neurológia?

A központi -, (agy és gerincvelő) és a perifériás idegrendszer megbetegedéseivel, kezelésével foglalkozik. Jelentőségét tovább növeli, hogy az agyvérzések kezelését is az ideggyógyászok végzik.


Mikor/ milyen panaszokkal forduljunk neurológushoz?

Neurológus segítségét a következő panaszok és problémák fennállása esetén érdemes kérni: fájdalombetegségek (fejfájás, nyaki és deréktáji fájdalmak, idegfájdalmak, idegzsábák), idegsejt pusztulással járó betegségek (mozgászavarok, demencia), epilepsziák és más eszméletvesztéssel járó rosszullétek, a gerinc és a gerincvelő betegségei, a környéki idegrostok és izmok betegségei, agyi keringészavarok (stroke), szédülés, egyensúly- és mozgáskoordinációs zavarok, látászavar, zsibbadás, remegés, az izmok gyengülése és bénulása, járás- és beszédzavar, memória- és alvászavar, hangulati problémák.

Hogyan történik egy neurológiai vizsgálat?
A neurológus szakorvos a szakvizsgálat során első lépésben részletesen felveszi a beteg kórelőzményét (anamnézis), amely magában foglalja a beteg panaszainak meghallgatását, esetlegesen öröklődő családi betegségeit, rendszeresen szedett gyógyszereit, leleteinek, korábbi zárójelentéseinek megtekintését. Az általános kórelőzmény felvételét követi az ideggyógyászati szempontból fontos panaszok feltérképezése. A kórelőzmény felvétele után a beteg fizikális vizsgálata következik. A részletes neurológiai vizsgálat magában foglalja az agyidegkör vizsgálatát, az alsó és felső végtagi reflexeket és az esetlegesen meglévő kóros reflexek (pl: Babinski reflex) vizsgálatát. A vizsgálat során az orvos felméri a beteg izomtónusát, illetve izomerejét, fájdalomérzését, érzőköri eltéréseit, elvégzi a koponya és gerinc tapintásos vizsgálatát. A vizsgálat végeztével terápiás tanácsokkal látja el a beteget, ha szükséges módosítja a gyógyszereket, esetleg további vizsgálatokat javasol, mint pl. vér- és vizelet vizsgálat, EKG, röntgen, ultrahang, izotópos vizsgálat, koponya vagy gerinc CT/MR, EEG (electroencephalographia), vagy elektrofiziológiai vizsgálat.